Specialisatie

Impact collectie

banner

Duurzaamheid traceerbaar maken en tegelijkertijd grondstoffen hergebruiken en waterprojecten steunen. Kortom, Impact maken met duurzaamheid. Om deze gedachte heen hebben wij onze Impact collectie ontwikkelt. Elk artikel in deze collectie draagt bij aan duurzaamheid. Er zijn drie factoren die belangrijk zijn.

1. Het gebruik maken van gerecylde grondstoffen als PET flessen en katoen

2. Het traceerbaar maken van de grondstoffen, zo weet u zeker dat de grondstoffen terug te herleiden zijn naar een duurzame bron

3. 2% van de verkoop uit de Impact collectie doneren wij aan water.org om water projecten te steunen

Niet elk artikel uit de Impact collectie voldoet aan alle 3 de factoren. Een glazen drinkfles uit de Impact collectie draagt indirect bij aan duurzaamheid omdat het een glazen fles is die hergebruikt kan worden. Direct draagt dit artikel bij doordat er 2% van de opbrengst wordt gedoneerd aan water.org. Een laptoptas gemaakt van Rpet voldoet aan alle 3 de factoren. deze is namelijk gemaakt van duurzaam materiaal, is te traceren door de Aware tracker en 2% van de opbrengst wordt gedoneerd aan water.org.

Meer lezen >
Recycling

Er wordt tot 1800 liter water per product bespaart door gebruik te maken van gerecycled katoen en gerecycled PET.

Herbruikbaar

Glas en roestvrij staal worden gebruikt om de herbruikbaarheid van producten te vergroten, in vergelijking met eenmalig te gebruiken producten.

Water.org

Van ieder verkocht product uit de Impact collectie wordt 2% van de aankoopprijs gedoneerd aan water.org.

Het probleem van watertekort speelt wereldwijd. Van de smeltende poolkappen tot uitdrogende landdelen, de problematiek is over de hele aarde merkbaar. Al in 2025 zal 50% van de wereldbevolking te maken krijgen met zogenaamde ‘waterstress’; Leven met het gebrek aan voldoende beschikbaar drinkwater. Watertekort is voor iedereen een zichtbaar en begrijpelijk probleem. Daarom doneren wij 2% van ieder verkocht product aan water.org.

Meer lezen >

Door gebruik te maken van gerecycled katoen en PET. Als we gebruik maken van deze materialen besparen we duizenden liters water. Maar hoe kunnen we er zeker van zijn dat echt gerecycled materiaal gebruikt is en dat onze claim op waterbesparing gerechtvaardigd is? Met AWARE™ garanderen we de toepassing van gerecycled materiaal en de duurzaamheidsclaims van verminderde effecten op het milieu. 

AWARE™ is een virtuele component die duurzame inhoud verifieert in een eindproduct door middel van tracertechnologie en claims valideert door middel van blockchain-technologie. Hieronder vindt u een uitgebreid stappenplan over hoe Aware in zijn werk gaat.

Meer lezen >


Producten uit de Impact collectie

banner

Water.org is een globale nonprofit organisatie dat werkt naar een wereld met water en sanitaire voorzieningen. Water.org wil het veilig, toegankelijk en kostenefficiënt maken. Water.org helpt mensen toegang krijgen tot veilig drinkwater en sanitaire voorzieningen door betaalbare financiering, zoals kleine leningen. Water.org geeft iedere dag weer hun alles om mensen in nood te helpen. Vrouwen krijgen hoop, kinderen een goede gezondheid en families een glansrijke toekomst.

 

Van ieder verkocht product uit de Impact collectie wordt 2% van de aankoopprijs gedoneerd aan water.org, om levens te veranderen door schoon een veilig water.

Meer informatie? Bekijk de website van water.org.

Meer lezen >