10 April 2021

Welke Bata inlegzool moet ik kiezen?

Welke Bata inlegzool moet ik kiezen? 

Inlegzolen zijn handig voor wanneer u extra ondersteuning onder uw voet prettig vindt of voor wanneer u pijnlijke klachten heeft. Door gebruik te maken van inlegzolen geeft u uw voeten optimale steun, demping en comfort. Sinds april 2019 is de nieuwe Europese Verordening 2016/425 van kracht. Deze verordening heeft gevolgen voor het gebruik van veiligheidsschoenen met inlegzolen. U bent alleen maar beschermd met de juiste combinatie. De kans op een ongeval wordt vergroot wanneer u een niet-gecertificeerde combinatie van veiligheidsschoen en inlegzool gebruikt. Daarom is het kiezen van de juiste inlegzool erg belangrijk. Er zijn verschillende soorten inlegzolen.   

Premium Fit 

Voor de standaard kwaliteit en draagcomfort én de garantie van gecertificeerde veiligheidsschoenen adviseren wij de Premium Fit. Deze inlegzool is ideaal voor wanneer u geen extra ondersteuning nodig heeft of pijnlijke klachten heeft, maar uw inlegzolen wel aan vervanging toe zijn. De Premium Fit geeft uw voeten comfort, demping en stabiliteit.  

Excellent Fit en Superior Fit 

Wanneer u ondersteuning onder de voetboog prettig vindt, zijn er twee opties. Wanneer u ondersteuning voor de voorvoet wilt, is de Excellent Fit voor u de beste keuze. De Excellent Fit zorgt voor comfort, demping en stabiliteit voor uw voeten. De inlegzool zorgt voor extra voetboog- en voorvoetondersteuning. Ook brengt de inlegzool de holle en platte voet in de juiste positie.  

Hoeft u geen ondersteuning voor de voorvoet? Kies dan voor de Superior Fit. Ook de Superior Fit zorgt voor comfort, demping en stabiliteit voor de voeten. De inlegzool geeft extra voetboogondersteuning en extra demping voor de hiel.  

Medical Fit Heel 

Voor het geval waarin u pijnlijke klachten ervaart aan de hielpartij, zal de Medical Fit Heel voor u de beste keuze zijn. Deze inlegzool biedt hoogwaardige ondersteuning, extra demping en draagcomfort. Ook ondersteunt de Medical Fit Heel de voet in zijn neutrale positie. Ook verlicht en voorkomt de verdiepte hielkuip hiel- en vermoeidheidsklachten. De inlegzool is ontwikkeld in samenwerking met partner Podolab Hoeksche Waard.   

Medical Fit Forefoot 

Wanneer u naast klachten aan de hielpartij ook klachten heeft aan de voorvoet (bal) en tenen, zal de Medical Fit Forefoot ideaal zijn voor u. Deze biedt hoogwaardige ondersteuning, demping en comfort. Ook wordt de voorvoetboog in zijn natuurlijke positie ondersteunt en ontlast de inlegzool de pezen en de gewrichten in de voorvoet. Daarnaast vermindert de inlegzool voorvoetklachten en voorkomt vermoeide voeten. De Medical Fit Forefoot is ontwikkeld in samenwerking met partner Podolab Hoeksche Waard.