15 September 2018

Wat voor overalls zijn er?

Overalls worden veel gebruikt in de meest uiteenlopende branches. Eerst werden overalls vooral gebruikt om uw kleding te beschermen en schoon te houden. Tegenwoordig heeft een overall veel meer functies. De overall steunt dagelijks vele werknemers verspreid over de hele wereld. Maar welke soorten overalls zijn er allemaal?

1.      Overall van polyester/katoen: dit is de standaard overall en de populairste overall van allemaal! Deze overall is gemaakt van comfortabel en sterk materiaal. Deze overall wordt vaak gebruikt voor op de boerderij, in de bouw of bijvoorbeeld voor carnaval.

2.      Vlamvertragende overalls: dit zijn speciale overalls die u beschermen tegen vlammen, hete metalen of vonken. Deze overalls zorgen ervoor dat uw kleding minder snel vlam vat. De brandwerende overalls hebben meestal lange mouwen en broekspijpen, maar zijn ook te verkrijgen in de vorm van een tuinbroek.

3.      Antistatische overalls: door elektrostatische oplading kunnen vonken ontstaan die brand of explosies kunnen veroorzaken. De antistatische overalls voorkomen dat dit gebeurt. Dit is dus een erg belangrijke eigenschap die in vele branches verplicht is onder de norm EN1149.

4.      Tuinoverall: deze klassieke overall bestaat nog steeds! De tuinbroek is geschikt voor intensieve werkzaamheden en beschikt over voldoende ruimte om al uw spullen en gereedschappen in op te bergen die u nodig hebt tijdens het werken in de tuin.

5.      Winteroveralls: naast de standaard zomeroveralls zijn er speciaal voor de koudere dagen winteroveralls ontworpen. Deze winteroveralls zijn gevoerd, waterafstotend en zo goed als winddicht. Door de dikke voering is de winteroverall erg geschikt voor de winter.

6.      Kinderoveralls: deze overalls zijn speciaal ontworpen voor kinderen. Speelt uw kind vaak buiten of woont u op een boerderij en wordt u gek van zijn/haar vieze kleding? Dan biedt deze overall de perfecte uitkomst. De kinderoverall is van een goede kwaliteit en zal de kleding van uw kind nog lang beschermen.