15 April 2020

Wat is UV400 bescherming

Wat is UV400 bescherming? Deze vraag krijgen wij regelmatig van onze klanten Hieronder vindt u uitleg wat UV400 bescherming is en wat het doet. Zo goed als alle zonnebrillen op premiumwereld hebben UV400 bescherming. Het hebben van een zonnebril met UV400 bescherming is net zo belangrijk voor uw ogen als het insmeren met zonnebrandcrème is voor de huid. Zonlicht kan namelijk de ogen ernstig beschadigen met gevolgen als maculadegeneratie of kleurenblindheid.

UV licht is elektromagnetische straling van de zon. Het dringt via de atmosfeer van de aarde binnen en is onzichtbaar met het blote oog. Het UV licht bereikt je huid en ogen in de vorm van UVA- en UVB-golven. Dit gebeurt niet alleen in de zomer maar het hele jaar door en zelfs als het bewolkt is.

Een zonnebril met UV400 bescherming blokkeert 99 tot 100 procent van het UV licht. Het filter blokkeert namelijk alle lichtstralen met golflengten tot 400 nanometer, inclusief UVA- en UVB-stralen. Met een zonnebril met UV400 bescherming weet u dus zeker dat de ontvanger de bril veilig kan dragen zonder schade op te lopen aan zijn of haar ogen.

Mocht u verder nog informatie wensen over UV400 bescherming of heeft u een vraag over een van onze zonnebrillen? Neem dan contact op met een van onze medewerkers, wij helpen u graag verder.