16 September 2020

Wat is USB C PD?

USB C PD is een nieuwe snellaad technologie, die geschikt is voor de meeste nieuwe mobiele apparaten die op de markt komen. PD staat voor power delivery. Met deze technologie kan de gebruiker zijn mobiele apparatuur met veel meer kracht opladen dan met reguliere laders. Hierdoor wordt de laadtijd veel korter. USB C PD kan je apparaat tot 70% sneller opladen dan een standaard oplader. Je smartphone hoeft dus minder lang aan de lader om hem 100% op te laden. Slechts tien minuten opladen met USB C PD is voldoende om je bijna lege batterij een boost te geven.

De laadkracht wordt uitgedrukt in W (watt). Hoe meer watt, hoe krachtiger de oplader. USB C-connectoren zijn hand in hand met de power delivery ontwikkeld om met deze nieuwe hoge vermogens overweg te kunnen. USB C-schakelingen zijn speciaal ontworpen om dit hogere vermogen te verwerken zonder beschadigd of oververhit te raken. Dit vergroot de veiligheid voor gebruikers en hun apparaten.

Met krachtige opladers kun je niet alleen smartphones sneller opladen, maar ook een Macbook of andere grotere compatibele apparaten kunnen ermee opgeladen worden. Dit allemaal zonder dat overgeschakeld hoeft te worden op een afzonderlijke adapter. Of het nu om een kleine telefoon of om een grote laptop gaat, de USB C PD laders herkennen het aangesloten apparaat en leveren het juiste vermogen om het zo snel mogelijk op te laden. Dit snelladen gebeurt zonder te veel vermogen te leveren om te voorkomen dat schakelingen beschadigd raken.

PD werkt op alle telefoons, maar werkt het beste voor: Google Pixel 2, Google Pixel 2 XL, iPhone 8 en hoger, iPad Pro.