19 September 2020

BE O | Climate Positive Products

Wat is en wat doet BE O Bottle? 

Van al het plastic in de wereld is 99% gemaakt van olie. Olie is op verschillende manieren slecht voor het milieu en erg vervuilend. Zo is olie een gevaar voor ecologische rampen (olievlekken), zorgt het voor een hoge CO2 uitstoot bij verwerking en is het een niet-hernieuwbare bron.  

Het doel van BE O is om dit te veranderen. Haar missie is het veranderen van de plasticindustrie door de inzet van plantaardige en klimaatpositieve producten. Het eerste product van BE O is de BE O Bottle. Dit is een waterfles die gemaakt is van planten, uit een reststroom van rietsuikerproductie. BE O gelooft in een klimaatpositieve toekomst. Voor elke BE O Bottle die verkocht wordt, plant BE O een boom via Trees for the Future. Op deze manier verklein je de impact op klimaatverandering nog meer.

De BE O Bottle is het perfecte relatiegeschenk voor bedrijven en organisaties die een duurzame toekomst belangrijk vinden voor hun werknemers, klanten en stakeholders. De BE O Bottle is meer dan een statement: door deze waterfles maakt jouw organisatie een stap in de goede richting, namelijk naar een olievrije wereld. Dit is een erg mooie boodschap voor jouw merk.  

Alle flessen worden in Nederland geproduceerd en geleverd uit voorraad. Ook kunnen de BE O waterflessen bedrukt worden. Dit gebeurt met natuurlijke inkt. De BE O Bottle is zo speciaal doordat deze gemaakt is van suikerriet in plaats van ruwe olie. Dit is een stuk beter voor de aarde. Ook is de fles modulair, wat betekent dat hij leeg minder ruimte in beslag neemt. De fles kan makkelijk schoongemaakt worden en is 100% recyclebaar.  

BE O is de start van een nieuwe standaard. Door bioplastic producten te ontwikkelen, kunnen we olie laten waar het hoort: diep onder de grond. The future is climate positive. Don’t be oil, be organic.